Go to content Go to search
witte keuken met bruine laminaatvloer

Kies de juiste vloer voor je keuken

De keuken vormt het hart van de woning. De keuken is de plek bij uitstek om gezellig samen met familie en vrienden te keuvelen, koken, bakken en eten. Kortom, om te leven. Daar komt uiteraard ook heel wat gemors bij kijken, en af en toe valt er wel eens een bord of iets kleverig of scherp op de vloer. De keukenvloer krijgt met andere woorden heel wat te verduren. Het is dus aan te raden even stil te staan bij welke vloer je nu precies wilt in je keuken.

Functionaliteit en duurzaamheid zijn uiterst belangrijk voor een keukenvloer, maar het oog wil uiteraard ook wat. De vloer harmoniseert de volledige ruimte, en kan zowel een blikvanger als een discrete achtergrond zijn. Wat je smaak en interieurstijl ook is, bij Pergo vind je keukenvloeren die decoratief, makkelijk te plaatsen en onderhoudsvriendelijk zijn.

Pergo vinyl vloeren in een keuken

Vinylvloeren

Waarschijnlijk zul je urenlang in de keuken doorbrengen, en je staat er allerminst stil, dus zou een zachte en stille vloer mooi meegenomen zijn. Kies in dat geval voor een vinylvloer. Vinylvloeren zijn perfect waterdicht en uitermate hygiënisch, en zijn verkrijgbaar in tal van verschillende dessins. De moderne varianten kunnen er net als hout of steen uitzien, maar hebben geen van de negatieve eigenschappen ervan. Hout en steen vereisen immers veel onderhoud en zijn slecht bestand tegen stoten, krassen en gemorste vloeistoffen. Vinylvloeren daarentegen zijn nagenoeg volledig onderhoudsvrij en kunnen heel wat verdragen.

Laminaatvloer in een keuken

Laminaat

Wil je een extra duurzame en slijtvaste keukenvloer? Dan is laminaat de juiste keuze voor jou. De bovenlaag van laminaat is tegen de meeste dingen opgewassen. Het is stevig, duurzaam, krasbestendig en watervast. Laminaat kun je ook in tal van dessins en texturen krijgen. Je kunt kiezen voor het natuurlijke gevoel van nerven in hout, een rustieke vintage look of een ongewone steentextuur, en heel wat texturen zijn ook met verschillende glansgradaties verkrijgbaar.

Welke keukenvloer je ook kiest, alle Pergo-vloeren zijn makkelijk en snel te plaatsen. Je hoeft dus alleen maar je favoriet te kiezen om meteen met je keuken aan de slag te kunnen!

Vind je perfecte keukenvloer

Vind de perfecte keukenvloer