Go to content Go to search
thuiskantoor met bureau op een beige vinylvloer

Kies de juiste vloer voor je kantoor

We weten al langer dan vandaag dat een aantrekkelijk en net kantoor heel motiverend en bevredigend kan zijn. Je brengt heel wat tijd door in je thuiskantoor, en neem het maar van ons aan dat je veel meer gedaan zult krijgen als je niet het gevoel hebt dat je in je slaapkamer zit te werken. Of je nu een kantoor voor meerdere mensen of alleen voor jezelf inricht, het principe blijft gelijk: je werkplek moet praktisch, uitnodigend en creatief aanvoelen.

thuiskantoor met lichtgrijze laminaatvloer en een groot raam

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Vandaag zijn tafels met een aanpasbare hoogte erg populair. Door regelmatig je werkpositie te veranderen en niet voortdurend neer te zitten, spaar je je lichaam. Maar minstens even belangrijk als het bureau is de vloer. Heb je bijvoorbeeld al eens geprobeerd om een half uur rechtop te staan op een harde betonnen vloer? Na een tijd kan dit het einde betekenen van je gezonde knieën, heupen en rug. Als je van plan bent een tafel met aanpasbare hoogte te kopen om je lichaam te sparen, moet je ook een vergevensgezinde vloer kiezen.

Vinyl, laminaat- en houten vloeren geven je die broodnodige steun. Ze zijn zacht, wat betekent dat je langer rechtop kunt staan zonder dat je fysiek vermoeid raakt. Alle vloeren van Pergo hebben een duurzame bovenlaag die makkelijk te reinigen is. Dit is erg handig omdat je geen kostbare tijd verliest met schoonmaken. Gemorste koffie kun je gewoon opvegen, zonder risico op vlekken.

De zachte ondersteuning dempt ook omgevingsgeluiden, dus kun je je altijd optimaal concentreren. Als je thuis werkt en een stille omgeving dus erg belangrijk is, betekent dit immers ook dat je moet kunnen omgaan met gezinsleden die thuis blijven omdat ze ziek zijn. Het geluidsdempende effect helpt ook het typische galmen van een lege kamer te voorkomen als je bijvoorbeeld aan het bellen bent. Voor een rommelige kantooromgeving raden wij een extra geluidsdempende vinylvloer aan.

close up van een bureau met stoel en een grijze vinyl tegelvloer

De vinylvloer heeft de laatste jaren een heuse evolutie ondergaan.

Dankzij zijn nieuwe oppervlak en natuurlijke look & feel is de vinylvloer weer helemaal in. Ze zien eruit als echt hout, beton of leisteen, maar voelen toch uiterst comfortabel aan.

En met hun aantrekkelijke en natuurlijke dessins passen ze even goed in je woning als in een publieke ruimte. Je kunt een coole fotostudio bijvoorbeeld aankleden met een vinylvloer die eruitziet als beton. Zo kun je uren achtereen aan de slag gaan zonder dat je benen moe worden.

Of laat gerust klanten langskomen in je thuiskantoor. Met een laminaatvloer of parket met de natuurlijke kleur van eik roep je meteen een gevoel van luxe op, zonder dat je je zorgen hoeft te maken als iemand met modderige schoenen binnenkomt.

Vind je favoriete thuiskantoorvloer