Go to content Go to search
woonkamer met oranje bank en een beige laminaatvloer

Kies de juiste vloer voor je woonkamer

De woonkamer is een ruimte die iedereen elke dag gebruikt, ook in het weekend. Naast de slaapkamer brengen we het merendeel van onze tijd door in de woonkamer. De vloer in de woonkamer moet dus niet alleen bestand zijn tegen dagdagelijkse uitdagingen, maar moet ook aantrekkelijk en mooi zijn voor als we gasten ontvangen.

woonkamer met een beige hardhouten vloer en een familie die in een bank leest

Parket is een uitstekende keuze voor in de woonkamer

Je kunt kiezen uit heel wat verschillende dessins voor parket. Vergeleken met massief hout heeft parket heel wat voordelen. Het is stukken eenvoudiger te plaatsen, is duurzamer en kan veel makkelijker schoongemaakt worden. Heb je een druk gezin of komen er vaak mensen langs? Een parketvloer kan deze uitdagingen probleemloos de baas, en ziet er daarnaast ook nog prachtig uit. Het is ook een prima keuze als je vloerverwarming hebt in de woonkamer.

Met de juiste vloer kan schijn bedriegen

Laat een kleine woonkamer er groter uitzien dan hij is met strokenparket. Of doe een al ruime woonkamer nog ruimer aanvoelen met lange, brede planken. Met bleek hout creëer je dan weer een heldere en frisse ruimte. En met donkere eik met een geborsteld oppervlak, verweerde randen, gebarsten noten en zaagsnedes geef je de woonkamer een rustieke look. Met parket kun je dus alle kanten uit, van klassieke eik tot witte es.

close up van een bank en salontafel met een grijze laminaatvloer eronder

Zelfs in de mooiste kamers voelen laminaatvloeren zich meteen thuis

Als je weet dat je woonkamervloer heel wat te verduren zal krijgen of als je gewoon eens iets anders wilt proberen dan hout, is een laminaatvloer een prima alternatief. Vandaag de dag valt laminaat amper nog van echt hout te onderscheiden. De ontwikkeling van deze vloeren is er met rasse schreden op vooruitgegaan, met als resultaat authentieke ontwerpen, voegen en oppervlaktexturen. Net als bij parket zijn laminaatplanken verkrijgbaar in verschillende ontwerpen, dus kun je ook met laminaat de indruk van een kamer veranderen. Je kunt zelfs kiezen voor een beton- of leisteenlook!

Vind je favoriete woonkamervloer