Go to content Go to search
hal met een donkere laminaatvloer en grote ramen

Pergo en vloerverwarming

Download instructies voor vloerverwarming

Verschillende soorten vloerverwarming en vloerkoeling

Alle Pergo vloeren kunnen gecombineerd worden met vloerverwarming op lage temperatuur. Afhankelijk van de vloer die je kiest, zijn er twee mogelijkheden:

  1. Verwarmingselementen – warm water of elektrisch – die in de ondervloer worden geplaatst. Dit geldt voor alle Pergo vloeren: laminaat, vinyl en parket.
  2. Verwarmingsfilm: de nieuwste generatie vloerverwarmingssystemen. De verwarmingsfilm wordt op de chape of ondervloer geplaatst. Het is compatibel met onze laminaat- en parketvloeren.

Alle Pergo vloeren zijn ook compatibel met vloerkoeling. De koelelementen werken op dezelfde manier als de verwarmingselementen, behalve dat ze met koud water werken in plaats van warm water.

Het belang van warmteweerstand en isolatie

Om van de voordelen van vloerverwarming te kunnen genieten, heb je een vloer nodig met een lage warmteweerstand, die de warmte doorlaat. Hoe hoger de warmteweerstand, hoe langer het duurt om je vloer op te warmen en hoe minder efficiënt je vloerverwarming zal zijn.

Daarnaast is het belangrijk om een isolerende laag onder je vloerverwarming te plaatsen. Zo wordt de warmte van de isolatielaag gereflecteerd en door de vloer geleid.

Pergo vinylvloeren hebben de laagste warmteweerstand van alle Pergo vloeren en zijn uitstekende warmtegeleiders, waardoor ze perfect geschikt zijn voor vloerverwarming. Maar onze laminaatvloeren bieden ook geschikte en rendabele mogelijkheden.