Go to content Go to search
kelder met kapstok en een beige vinylvloer

Kies de juiste vloer voor je kelder

Ben je eindelijk zover om je kelder onderhanden te nemen en er een plek van te maken waar het leuk toeven is? Ben je het beu dat je kelder een spinnenparadijs is? Blijf dan niet langer bij de pakken zitten en maak er een aangename en nuttige ruimte van.

Fiets naast een trap op een bruine keldervloer

De veelzijdigheid van een kelder

Heel wat mensen denken met plezier terug aan hun tienerkamer in de kelder. Je kon er muziek afspelen en tijd doorbrengen met je vrienden zonder dat het voor iedereen storend was. Voor anderen was het dan weer de perfecte tv-kamer, zonder vervelende reflecties van de zon in het scherm. Maar voor velen was het gewoon een grote opslagruimte, met eventueel nog een wasmachine en een oude boiler.

Budgetvriendelijke transformatie

Door gewoon de muren een likje verf te geven en een vloer te voorzien, creëer je meteen een volledig nieuwe ruimte. Als er niet al te veel hoekjes en kantjes zijn, kun je de vloer moeiteloos in een dag plaatsen. Dankzij het handige kliksysteem van Pergo zijn onze parket-, laminaat- en vinylvloeren in een wip geplaatst. Je hoeft je niet druk te maken om spijkers, schroeven en lijm en hebt geen geavanceerd gereedschap nodig.

De onderliggende vloer is meestal van beton. Als dit het geval is, vergeet dan zeker niet om eerst een waterkering te voorzien voor je de vloer plaatst. Als de onderliggende vloer hier en daar oneffenheden bevat, is een ondervloer voldoende om daar komaf mee te maken. Zowel onze parket-, vinyl- als laminaatvloeren werken uitstekend in combinatie met vloerverwarming.

Bergkast op een lichte keldervinylvloer

Knap en praktisch

Als je de kelder als waskamer wilt inrichten, is het belangrijk dat de vloer waterbestendig is. Een vinylvloer is hierbij een goede keuze, aangezien deze tegen vocht kan, duurzaam is en ook nog zacht aanvoelt. Vinylvloeren zijn ook geluidsdempend, wat erg handig is in een kelder met harde stenen muren waar een wasmachine staat te draaien. Bovendien zijn onze vinylvloeren verkrijgbaar met verschillende aantrekkelijke dessins, waardoor je met plezier in de waskamer komt.

Vind je favoriete keldervloer