Onderhoud laminaat vloeren

De strak afgedichte TitanX™-toplaag biedt geen ruimte aan vuil, waardoor Pergo-laminaatvloeren eenvoudig schoon te houden zijn.

Met onze hoogwaardige, ergonomisch ontworpen, originele onderhoudsaccessoires behouden Pergo-vloeren nog eenvoudiger en langer hun frisse uitstraling. Gebruik geen gewone schoonmaakproducten zoals zeep en reinigingsmiddelen aangezien deze een laagje op het vloeroppervlak vormen. Bij juist gebruik van het speciale, allround reinigingsmiddel van Pergo verwijdert u vuil zonder dat er een laagje achterblijft.

Onderhoud laminaatvloeren: laminaatvloeren reinigen

Onderhoud laminaatvloeren: wat moet je doen met strepen

Onderhoud laminaatvloeren: wat moet je doen bij vlekken

Onderhoud laminaatvloeren: Wat moet je doen bij het morsen van water

Dagelijkse reiniging

Maak de vloer alleen als dit nodig is schoon met een vochtige dweil. Gebruik Pergo Allround Floor Cleaner en de Pergo dweildoek. Bevochtig de dweildoek met warm water en Pergo Allround Floor Cleaner (los 2 dopjes Pergo Allround Floor Cleaner op in 10 liter water. Gebruik hiervoor de dop van de fles). Meng het schoonmaakmiddel volgens de instructies van de fabrikant. Gebruik vooral niet te veel schoonmaakmiddel. De gebruikte dweil dient volgens de instructies op het etiket zonder enige toevoegingen op 60 °C te worden gewassen. Maak in een keer niet meer dan 15 – 20 m2 schoon per keer. Zorg ervoor dat de vloer na vochtig dweilen droog is.

Zeer vuile of bevlekte vloeren

Gebruik Pergo Allround Floor Cleaner om hardnekkige vlekken of markeringen te verwijderen. Gebruik als extra behandeling nodig is een schone dweil, handdoek of krasvrije witte of rode pad. Laat het schoonmaakmiddel een paar minuten inwerken. Verwijder de vlek door het met een schone en met lauw water bevochtigde dweil weg te vegen. Herhaal indien nodig. Wrijf daarna droog.

Vlekkentabel

Lokaal bevlekte gebieden: breng Pergo Allround Floor Cleaner aan op de vlek. Laat de Floor Cleaner een paar minuten op de vlek intrekken. Verwijder de vlek door het met een schone en met lauw water bevochtigde dweil weg te vegen. Herhaal indien nodig.

Chocola, vet, vruchtensap, drank en wijn: Spuit wat Pergo Allround Floor Cleaner op de vlek of gebruik warm water waaraan Pergo Allround Floor Cleaner is toegevoegd. 

Teer, (kleur)potlood, lippenstift, schoensmeer, inkt, nagellak, sigaretten: spiritus, aceton of een ander oplosmiddel, wasbenzine. Kaarsvet en kauwgom: hard laten worden en dan voorzichtig afkrabben.

Gebruik geen was of olie

Een Pergo-laminaatvloer mag nooit in de was of olie worden gezet. Gebruik nooit staalwol of een ander grof materiaal, omdat dit de structuur en het uiterlijk van de toplaag kan beschadigen.

Speciale behandelingen

Sommige toplagen met structuur vereisen een speciale behandeling zoals hieronder beschreven:

Matte structuur. In het algemeen hecht vuil zich beter aan vloeren met een matte structuur. Daarom adviseren wij u om dergelijke vloeren vaker te reinigen.

Gepolijste structuur. Opgedroogde waterdruppels blijven vaak zichtbaar op vloeren met een gepolijste structuur. Droog de vloer na het vochtig dweilen altijd na met een droge zwabber.

Vloeren met voegen. Droog de vloer altijd na, omdat water in de groeven kan achterblijven.

Bescherm uw vloer

Wij raden u aan om bureaustoelen met wielen voor harde vloeren te gebruiken. Bescherm de vloer ook door viltjes te gebruiken onder de poten van uw meubilair. Gebruik altijd een inloopmat bij buitendeuren.

Accessoires voor makkelijk schoonmaken en herstellen

Aan de slag! Je vloer zal oogverblindend glimmen. En dankzij deze hoogwaardige accessoires zal dat niet eens veel moeite kosten.

PGCLEANALL1000 Accessoires voor laminaat Allround Floor Cleaner PGCLEANALL1000
Allround Floor Cleaner
PGCLEANALL1000
Allround reinigingsmiddel. Speciaal ontwikkeld voor het reinigen van laminaat- en houten vloerbekleding. Ideaal voor het verwijderen van vuil, vetvlekken en voetafdrukken, maar ook voor dagelijkse reiniging.
PGREPAIR Accessoires voor laminaat Reparatiewas PGREPAIR
Reparatiewas
PGREPAIR
Reparatiewas. Repareer de kleur van beschadigde planken snel en eenvoudig met was in kleuren die passen bij het Pergo-houtkleurenpalet. Bevat 1 smeltmes, 1 kam, 7 wasblokjes.
PGCLEANINGKIT Accessoires voor laminaat Schoonmaakset PGCLEANINGKIT
Schoonmaakset
PGCLEANINGKIT
Reinigingsset van hoogwaardige kwaliteit met extra lange ergonomische handgreep en een dweilhouder.