Onderhoud

Zo blijft je parketvloer er nieuw uitzien

Om het oorspronkelijke uitzicht van je parketvloer te behouden, is het belangrijk om deze op een regelmatige basis schoon te maken en onderhouden. Na de installatie van de vloer en voordat je de kamer inricht, raden wij aan om het oppervlak te reinigen met behulp van een stofzuiger of een droge dweil. Indien nodig kan je het oppervlak ook reinigen met een vochtige microvezeldoek om eventueel achtergebleven vuil na de installatie te verwijderen.

Hou het droog

Hou de reiniging en het onderhoud zo droog mogelijk. Soms kan een licht vochtige reiniging nodig zijn. Gebruik dan altijd een microvezeldoek in combinatie met de Pergo Allround vloerreiniger voor het beste resultaat. Dit product is compatibel met gelakte en geoliede vloeren. Het reinigt de vloer grondig, behoudt het originele uiterlijk van de vloer en houdt de vloer hygiënisch.

Wees voorzichtig met water

Controleer steeds de hoeveelheid water die je gebruikt, aangezien parket een houten materiaal is en per definitie een beperkte weerstand biedt tegen water. Een goede vuistregel bij het gebruik van water is om ervoor te zorgen dat het oppervlak binnen 60 seconden droog is.

Gebruik geen staalwol

Gebruik nooit staalwol, omdat dit de structuur en het uiterlijk van de toplaag kan beschadigen. Een Pergo parketvloer mag niet geboend of gepolijst worden.

Welk onderhoud heeft je houten vloer nodig?

Hoe verwijder je vlekken van een houten vloer?

Hoe werk je een houten vloer opnieuw af zonder afschuren?

Hoe verwijder je urine van huisdieren van een houten vloer?

Hoe herstel je een krakende houten vloer?

Hoe vervang je een plank in een hardhouten vloer?