Go to content Go to search
lachend koppel dat luncht op een beige laminaatvloer

Hopelijk zien we jou nooit meer terug

Niet dat we jou niet graag hebben of niet waarderen, wat zeker wel het geval is. Maar als we duurzamer willen leven, moeten we allemaal minder gaan kopen en meer vragen van de producten die we gebruiken. Onze vloeren zijn gemaakt om te blijven – van het moment waarop ze worden geplaatst in jouw woning, een hele levenscyclus lang. En de meeste ervan zijn bekroond met 's werelds bekendste ecolabelcertificeringen (Nordic Swan Ecolabel en EU Ecolabel). Duurzame producten verminderen onmiskenbaar het milieuafval, maar ook de manier waarop ze worden gemaakt is belangrijk. Dat is de reden waarom bijvoorbeeld de kern van jouw laminaatvloer bestaat uit teruggewonnen hout. En waarom we ons productieafval recycleren en minimaliseren. Je kunt er dus zeker van zijn dat je een goede keuze maakt als je kiest voor een Pergo-vloer. Wetende dat je heel, heel lang geen nieuwe zult moeten komen.

Ontdek onze vloeren

 
 • Eén keer kopen in heel je leven

  We zijn zo overtuigd van de duurzaamheid van onze vloeren dat we ze leveren met een levenslange garantie. Wat goed is voor jou en het milieu.

  We zijn zo overtuigd van de duurzaamheid van onze vloeren dat we ze leveren met een levenslange garantie. Wat goed is voor jou en het milieu.

 • Ga voor eco-gecertificeerd

  Al onze laminaat- en parketvloeren zijn gecertificeerd met het prestigieuze Nordic Swan Ecolabel. Sterker nog, we waren het eerste bedrijf ooit dat dit label kreeg voor een vloer – heel lang geleden, in 1995.
  Al onze laminaat- en parketvloeren zijn gecertificeerd met het prestigieuze Nordic Swan Ecolabel. Sterker nog, we waren het eerste bedrijf ooit dat dit label kreeg voor een vloer – heel lang geleden, in 1995.
 • Sluit je aan bij onze liefde voor afval

  Voor de kern van ons laminaat gebruiken we teruggewonnen hout. En 99% van ons industrieel vinylafval wordt gerecycleerd via ons intern productieproces, om maar een paar voorbeelden van initiatieven te noemen.
  Voor de kern van ons laminaat gebruiken we teruggewonnen hout. En 99% van ons industrieel vinylafval wordt gerecycleerd via ons intern productieproces, om maar een paar voorbeelden van initiatieven te noemen.
 
papa speelt met dochter in een kinderkamer vol speelgoed

Je hebt ze voor een leven lang

Want weet je, wij maken vloeren die blijven. Met de bedoeling om jou op korte termijn de aankoop van een nieuw vloer te besparen. Dat zou een slechte zaak zijn, zowel voor jou als voor al die kinderen die onze planeet erven. Daarom bieden wij ook een levenslange garantie en streven we permanent naar het nog duurzamer maken van vloeren. Terwijl anderen hopen dat je terugkeert voor meer van hetzelfde, doen wij dat niet. In plaats daarvan focussen we op innovatie om jouw Pergo-vloer langer te ondersteunen, en dit doen we al sinds we laminaat hebben uitgevonden. Zoals StayClean+, een bescherming tegen water en vlekken, of TitanX™ – onze gepatenteerde krasbestendige technologie. Dus als je een Pergo-vloer kiest, is de kans groot dat je er je leven lang aan vast zit.

 
lichtbeige laminaat met bruine stoelen

Duurzaam design, bestaat dat?

Ja, dat bestaat. Ons Scandinavisch DNA manifesteert zich op verschillende manieren, en niet in het minst in onze designfilosofie. Minimalistisch, functioneel design dat verder gaat dan trends en kortstondige modegrillen. Jouw woning hullen in een tijdloze, langdurende en duurzame schoonheid. Design dat relevant blijft. Met andere woorden, een slimme keuze voor de lange termijn.

 

Niet wanhopen, gewoon herstellen

Pergo-vloeren zijn synoniem met kwaliteit en duurzaamheid, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Het feestje loopt niet zoals gepland. Kinderen blijven kinderen en als er met stilettohakken wordt gedanst, kan het er nogal ruw aan toe gaan, of er valt gewoon een keukenmes op je mooie vloer. Geloof ons, er is geen reden tot paniek! Zelfs niet een klein beetje. Je moet geen nieuwe vloer kopen. Met Pergo Repair Wax heb je in minder dan geen tijd beschadigde laminaat- of houtplanken hersteld. Je kunt natuurlijk ook altijd een beschadigde plank vervangen.

 
HDF-vezels

Zo ziet een zwaan eruit

Wel, eerst en vooral is dit de meest majestueuze vogel ooit. En daarnaast hebben we al heel lang een schitterend partnerschap met het prestigieuze Nordic Swan Ecolabel. Een continu en evoluerend liefdesverhaal, zou je kunnen zeggen, want wij waren het allereerste bedrijf ter wereld dat een Nordic Swan-certificatielabel kreeg voor een vloer – en dat al in 1995! Je kunt dus gerust zijn over je keuze, wetende dat een van 's werelds meest gewilde milieukeursystemen ons zijn goedkeuringsstempel heeft gegeven. We hebben nog andere goede vrienden, zoals het EU Ecolabel. Ook hier waren we de eerste fabrikant die dit label kreeg voor laminaat, in 2016. Vandaag dragen al onze laminaatvloeren dit met trots. Of het Cradle to Cradle Certified Material Health Certificate™- systeem dat ons in 2023 zijn erkende certificering gaf voor ons Lillehammer-gamma. Daarom zien we hen allemaal even graag.

 

Onze sector is ons wellicht moe

Als er één ding is dat we niet goed kunnen, is dat zeker stilzitten en de status quo aanvaarden. We proberen onze sector ervan te overtuigen dat ze moeten verbeteren, dat ze moeten afzien van het nemen van shortcuts, van het doen van loze beloften, en dat ze vandaag aan morgen moeten denken. Daarom scharen we ons achter het Nordic Swan Ecolabel, nemen we deel aan politieke debatten en seminars, en praten we met iedereen die wil luisteren (en zelfs als ze dat niet willen) over het belang van certificeringen van derden om de klanten te begeleiden bij het maken van duurzame keuzes.

 

De eerste laminaatvloeren wereldwijd met het Nordic Swan Ecolabel

 
gerecycleerde houtsnippers

Wij gebruiken afval in jouw vloeren

We hebben echt een hekel aan het verspillen van hulpbronnen en dat is ook de reden waarom de HDF-platen (High Density Fibreboard) in jouw adembenemend mooie laminaat- en parketvloer van Pergo gemaakt zijn van 100% teruggewonnen hout. Een afvalproduct dat we recupereren van zagerijen, onderhoudswerken langs de wegen en vergelijkbare bronnen. Wat anders gewoon zou worden weggegooid of verbrand. Wat wij helemaal ... niet goed vinden. Wij gebruiken het dus en jij loopt erop.

 
kind ligt op een witte laminaatvloer en is aan het tekenen

Circulariteit is onze manier om vooruit te gaan

Wanneer het gaat om onze hulpbronnen, moet dat ook. Circulariteit is fantastisch en effent de weg naar duurzaamheid. Dus, we nemen intern LVT-afval (vinyl) terug op in de productielijn, 99% ervan om precies te zijn. En nu maken we een aanzienlijke sprong voorwaarts door te investeren in een nieuwe productielijn voor het recycleren van vinyl. We zijn ook meer dan superenthousiast over het verkrijgen van onze eerste 'cradle to cradle'-certificering: het bronzen Cradle 2 Cradle Certified Material Health Certificate™ voor ons Lillehammer-laminaat. Een norm waaronder producten en materialen worden beschouwd als hulpbronnen die kunnen circuleren in een eeuwigdurende lus. Daarnaast werken we er actief aan om tegen 2030 25% gerecycled afval in onze HDF-platen te verwerken. Dit is mogelijk dankzij een innovatieve doorbraak ontwikkeld door ons moederbedrijf, Unilin – waardoor we gebruikte HDF-platen kunnen recycleren.

 
biomassafabriek van Unilin

Afval is krachtig

Misschien komt het door onze Scandinavische genen dat we het willen uitschreeuwen telkens als er dingen worden weggegooid. We zijn dan ook superblij dat ons moederbedrijf, Unilin, biomassacentrales heeft – twee stuks. Alles wat we niet op een andere manier kunnen recycleren, zoals houtstof en niet-recycleerbaar houtafval, wordt hier omgezet in groene energie die vervolgens bepaalde aspecten van onze productieprocessen voedt.

 

Het beste cijfer is 0

Nul, zero, niets – dat is wat de Unilin Group wil bereiken in termen van netto-emissies tegen 2050, in het kader van de EU Green Deal. Een ambitieus, strikt wetenschappelijk en extern doel waar we helemaal achter staan en dat we absoluut willen halen. Tegen 2030 willen we onze eigen broeikasgasemissies verminderen met 42%, en de emissies van onze up- en downstream leveranciers met 12%. Deze doelen zijn geverifieerd door het Science Based Targets initiative (SBTi). Dit is een samenwerking tussen het Carbon Disclosure Project (CDP), het United Nations Global Compact (UNGC), het World Resources Institute (WRI) en het Worldwide Fund for Nature (WWF). SBTi beoordeelt en bekrachtigt op onafhankelijke wijze de klimaatdoelstellingen van ondernemingen. Onze vastgestelde en geverifieerde klimaatdoelstellingen voor 2030 zetten ons stevig op weg om de opwarming van de aarde te helpen beperken tot 1,5°C, zoals opgenomen in het Akkoord van Parijs. Je kunt dus op beide oren slapen, jouw Pergo-vloer werd nauwkeurig doorgelicht voor wat betreft zijn impact op het milieu. Zoals het hoort.