Kies de juiste vloer voor de kinderkamers

Kies de juiste vloer voor de kinderkamers

Voor heel wat kinderen is het erg spannend als ze voor het eerst een eigen slaapkamer krijgen. Vanaf nu is het tijd om in een groot bed te slapen, en krijgen ze een eigen plekje waar ouders en broers of zussen hen niet kunnen storen. Eigenlijk is het de enige plek waar een kind echt kan kiezen om even alleen te zijn.

Ontdek alle vloeren voor kinderkamers

Slaap komt altijd op de eerste plaats

Als je kind onvoldoende slaapt, is het vaak erg humeurig. Door te zorgen voor een rustige en harmonieuze slaapomgeving, is de kans op lange nachten al heel wat groter. Kies voor rustige kleuren en bij voorkeur een zacht aanvoelende vloer. Dan is de kamer niet alleen perfect om te slapen, maar ook om te spelen. Je kunt dus kiezen tussen een laminaatvloer of een vinylvloer. Beide zijn uitstekend bestand tegen morsen en krassen. Deze vloertypes zijn makkelijk schoon te maken, erg impactbestendig, werken prima met vloerverwarming en zijn verkrijgbaar in tal van aantrekkelijke dessins. De vinylvloer is ook zacht en comfortabel, wat dan weer voordelig is mocht je kind soms uit bed vallen.

Zowel laminaat als vinyl zijn perfect opgewassen tegen kleine ongelukjes van kindjes die leren op het potje gaan of die met verf of mama's lippenstift spelen. Zelfs met al deze uitdagingen blijven deze vloeren er de hele kindertijd lang toch mooi en proper uitzien.

Denken aan later

In een kinderkamer is het vaak verleidelijk om een vloer met een leuk patroon en muren met felle kleuren te kiezen. Toch willen wij je aanraden om hier even vooruit te denken. Kies voor muren met een neutrale kleur en hang in het oog springende kaders op. Koop een opvallend tapijt en leg het op een mooie laminaat- of vinylvloer met houtdessin. Zo ben je zeker dat de kamer tijdens de tienerjaren ook nog in de smaak zal vallen. En als je kinderen het huis uit zijn en op bezoek komen, kan deze ruimte al meteen dienstdoen als logeerkamer, zonder dat je eerst nog de vloer moet vervangen of de muur opnieuw moet schilderen.

Ontdek alle vloeren voor kinderkamers
Een pergo winkelpunt vinden
Voer stad of postcode in

Vind je favoriete kinderkamervloer:

Bekijk een 'Preview' >