Go to content Go to search
hond zit naast omgevallen plant op een vloer van grijze vinyltegels

Maak je klaar voor een band voor het leven

Pergo-vinyl verdraagt alles wat op zijn weg komt – natte dagen, een hond met bemodderde poten of gewoon het leven zoals het is. Dat is zo zeker als regenachtige Scandinavische zomers en winters die nooit lijken te eindigen. Wat ook als een paal boven water staat, is dat als we de impact van onze productie kunnen verkleinen, we het ook doen. We runnen bijvoorbeeld ons eigen interne ecosysteem, waarbij 99% van ons productieafval intern wordt gerecycleerd en dus niet wordt weggegooid of verbrand. Daarnaasthebben we geïnvesteerd in een nieuwe productielijn voor het recycleren van oud vinyl. Anders gezegd, we voegen de daad bij het woord. En ander geweldige zaak is dat onze vinylvloeren extreem duurzaam zijn, aangezien we ze maken om een leven lang mee te gaan. Om uiteindelijk de stress te verlichten, voor jou en het milieu. Een dubbel positief resultaat.

Ontdek onze vinylvloeren

kind speelt met speelgoedauto op beige vinylvoer

Meer leven. Minder voetafdruk

Het is een feit dat producten met een langere levensduur minder afval genereren. Daarom maken we al onze Pergo-vinylvloeren zo robuust en duurzaam mogelijk. We staan dus te popelen om nog een innovatie te introduceren – TitanV™. Deze beschermlaag zorgt ervoor dat jouw Pergo-vinylvloer zijn nieuwigheid behoudt, vrij van krassen en slijtage. Dit betekent een verlenging van de toch al lange levensduur van de vloer en tevens een verkleining van zijn koolstofvoetafdruk. Geweldig toch, zo hoef je heel lang geen nieuwe vloer te kopen en kun je er zeker van zijn dat jouw vloer een minimale impact heeft op het milieu.

icoon levenslange garantie pergo

Levenslange garantie

Jouw Pergo-vinylvloer wordt geleverd met een levenslange garantie. Je kunt dus, net als wij, vertrouwen op de duurzaamheid ervan. Omdat de samenstelling en de toplaag van ons vinyl van topkwaliteit zijn. Een mooi voorbeeld van hoe wij het voortouw nemen in onze sector en daarbij de grenzen van de typische levensduur van vinyl opzoeken. Het is onze bedoeling om het vinyl zo lang mogelijk in circulatie te houden, zodat jij er ten volle van kunt genieten en zodat de milieu-impact van het product wordt verkleind.

Olie is slecht, dat weten we

Jouw Pergo-vinylvloer bestaat uit ongeveer 40% kalk, een natuurlijk materiaal dat in overvloed beschikbaar is. Dit betekent dat er veel van is. Een ander deel is gemaakt van gerecycleerd pvc afkomstig van ons eigen productieafval. Ongeveer 10% ervan bestaat uit additieven, om flexibiliteit aan de vloer toe te voegen. Tot slot het laatste kwart dat gemaakt is van wat we 'maagdelijk' of nieuw pvc noemen. Bestaande uit chloor (keukenzout) en ethyleen (ruwe olie). Om eerlijk te zijn, dit is niet ideaal. We weten dat olie een niet-hernieuwbare hulpbron is, omdat deze niet op natuurlijk wijze kan worden aangevuld tijdens een menselijk tijdsbestek. Om dit aan te pakken, moeten we de levenscyclus van ons vinyl maximaliseren en daarbij een duurzame levensduur garanderen. We streven naar een toekomst met volledig recycleerbaar vinyl. Wees maar zeker dat we niet zullen rusten totdat we dit hebben bereikt.

Van iets ouds iets nieuws maken

stapels vinylonderdelen

De Columbus van vinylrecyclage

We beschouwen onszelf als pioniers in de vloerindustrie. Enthousiast om het 'nieuwe' te vinden en de mogelijkheden die dat inhoudt om de vervaardiging van vinyl te verbeteren. En ja, wij hebben geweldig nieuws! We hebben geïnvesteerd in een ultramoderne productielijn voor het recycleren van oud vinyl dat kan worden omgevormd tot een nieuwe vloer voor jouw woning. Met dit baanbrekende initiatief kunnen we een circulaire methodiek toepassen die de vraag naar eindige hulpbronnen drastisch vermindert. Een meer verantwoord en hulpbronnenefficiënt productieproces opzetten.

We kunnen het met trots zeggen

kinderen zijn aan het drummen in de slaapkamer, op een beige vinylvloer

Kindveilig

Additieven worden als ingrediënt toegevoegd aan onze vinylvloeren om ze flexibel te maken (en om zodoende de plaatsing ervan te vergemakkelijken). Geen van deze additieven bevat schadelijke stoffen en ze zijn orthoftalaatvrij. Je kunt er dus op vertrouwen dat ze volkomen veilig zijn voor jou en je kinderen.

Circulair ecosysteem

99% van ons eigen industrieel afval wordt met succes gerecycleerd in ons intern productieproces. Dit betekent dat we materialen niet onnodig verbranden of dumpen en dat we ons eigen gesloten interne ecosysteem runnen. Echt wel cool als je het ons vraagt. Zo neemt onze productiefaciliteit haar verantwoordelijkheid en gaat er bijna geen afval verloren of worden er haast geen afvalproducten vernietigd.

De kracht van groene energie

Unilin-fabriek in Avelgem

Aangedreven door afval

We gebruiken houtstofafval van onze vlakbij gelegen laminaatfabriek om groene warmte te genereren voor onze productielijn.

Weggeblazen door de wind

We draaien ook op energie van drie van onze eigen windmolens. Deze produceren jaarlijks een totaal van 12.600 MWh groene energie, het equivalent van het jaarverbruik energie van 3.490 Europese huishoudens!

biomassacentrale van Unilin

We houden van hernieuwbare energie

Onze inspanningen voor groene energie gaan verder dat dit. De Unilin Group – als moederbedrijf van Pergo – heeft ook geïnvesteerd in twee biomassacentrales om het houtstof en het niet-recycleerbare houtafval van de activiteiten van de Groep om te zetten in hernieuwbare energie. We gebruiken ook energie afkomstig van zonnepanelen in onze productiefaciliteiten. Sinds 2023 wordt in totaal 60% van de productie van de Groep aangedreven door hernieuwbare energie.

Zuivere lucht inademen

We gaan voor laag, heel laag

Aangezien we het grootste deel van onze tijd binnenshuis doorbrengen, is de kwaliteit van de binnenlucht belangrijk. De luchtkwaliteit wordt door heel wat factoren beïnvloed, denk maar aan ventilatie, kaarsen, schoonmaakproducten en zelfs het materiaal waaruit meubels en vloeren zijn gemaakt. Omdat we onze vloeren inhouse produceren, weten we precies wat erin zit. Zo hebben we controle over alle slechte stoffen die eruit kunnen komen. Zoals VOC's (wat staat voor 'Volatile Organic Compounds' of vluchtige organische componenten). Dat zijn organische chemicaliën die een hoge dampdruk hebben bij kamertemperatuur. Dit betekent dat ze heel gemakkelijk in gas kunnen overgaan en zich in de lucht kunnen verspreiden, zelfs als het niet warm is. Maar je kunt er helemaal op vertrouwen dat jouw geweldige vloer 100% veilig is voor jou en je kinderen. De VOC-emissies van jouw vinylvloer zijn in feite lager dan de strikte Europese norm, wat resulteert in een rating A+ en een label M1 voor zeer lage emissiewaarden.

  • A+

    Het emissiecertificaat als erkenning voor zeer lage emissiewaarden. A+ is de hoogste categorie en staat voor de laagste emissiewaarde. 
    Het emissiecertificaat als erkenning voor zeer lage emissiewaarden. A+ is de hoogste categorie en staat voor de laagste emissiewaarde. 
  • M1

    Het bewijs dat onze vloerproducten geen giftige stoffen afgeven en geurloos zijn. M1 is de hoogste categorie in de Finse classificatie en staat voor de laagste emissiewaarde. 
    Het bewijs dat onze vloerproducten geen giftige stoffen afgeven en geurloos zijn. M1 is de hoogste categorie in de Finse classificatie en staat voor de laagste emissiewaarde.