Go to content Go to search
Pergo vinyl: beperking van de milieu-impact

Pergo-vinylvloeren: milieu-impact beperken

Wij nemen uiteraard graag onze verantwoordelijkheid om de milieu-impact van onze productie van vinylvloeren tot een minimum te beperken. Wij proberen de grondstoffen en onze innovatieve groene energieopwekking zoveel mogelijk op een slimme manier aan te wenden. Wist je dat wij zelfs ons eigen circulaire ecosysteem gecreëerd hebben om te voorkomen dat ons industrieel afval verbrand wordt of verloren gaat? Ontdek hoe onze vinylvloeren gemaakt worden.

Waarvan Pergo vinylvloeren gemaakt zijn

Transparant gebruik van middelen

Vinylcomponenten

Een Pergo-vinylvloer bevat 3 belangrijke bestanddelen. Ongeveer 40% kalk, als een natuurlijk overvloedig materiaal. Ongeveer een kwart is gemaakt van gerecycleerd pvc, afkomstig van ons eigen productieafval. Ten derde bestaat een kwart uit zogenaamd "zuiver" of nieuw pvc, gemaakt van chloor (keukenzout) en ethyleen (ruwe olie).

Duurzame producten

Wij realiseren ons dat olie een niet-hernieuwbare bron is, d.w.z. een stof die door de natuur niet op menselijke tijdschaal hernieuwd kan worden. Daarom doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat onze vinylvloeren zeer lang meegaan, tot wel 25 jaar. Ons R&D-team werkt ook hard aan alternatieve oplossingen met duurzamere materialen.

Als je de voorkeur geeft aan een milieuvriendelijker alternatief voor vinylvloeren, geniet Pergo-laminaat de voorkeur.

Pergo vinyl vloeren zijn 100% ortho-ftalaat vrij
h3>Orthoftalaatvrij

Additieven zijn een ander bestanddeel in onze vinylvloeren. Deze bevatten geen schadelijke stoffen en zijn 100% orthoftalaatvrij. De weekmakers die wij bijvoorbeeld gebruiken om je vloeren flexibel te maken, zijn dezelfde als degene die in kinderspeelgoed en voedselverpakkingen gebruikt worden. Je kunt er dus op vertrouwen dat ze volkomen veilig zijn voor jou en je kinderen.

Circulair ecosysteem

99% van ons eigen industriele afval wordt met succes gerecycleerd via ons intern productieproces. Dit betekent dat wij materialen niet onnodig verbranden of storten en dat wij ons eigen interne gesloten circuit exploiteren. Zo neemt onze productiefaciliteit haar verantwoordelijkheid en gaat er bijna geen afval verloren of wordt het niet vernietigd.

Onze vinylvloeren zijn 100% orthoftalaatvrij en dus volkomen veilig voor jou en je gezin
Pergo-vinylvloeren hebben een zeer lage emissiewaarde

Schone binnenlucht

Ongezonde emissies beperken

Aangezien we de meeste tijd binnenshuis doorbrengen, is de luchtkwaliteit binnenshuis van essentieel belang. De luchtkwaliteit wordt beïnvloed door vele factoren, zoals ventilatie, kaarsen, reinigingsmiddelen en zelfs je meubilair en vloermaterialen. Wij willen elke ongezonde uitstoot van VOS (vluchtige organische stoffen) – organische chemicaliën met een hoge dampdruk bij kamertemperatuur – voorkomen. Door je vloer zoveel mogelijk intern te produceren, weten we precies welke materialen gebruikt worden en kunnen we gemakkelijk de controle behouden. Daarom is de VOS-emissie van je vinylvloer lager dan voorgeschreven in de Europese norm, wat resulteert in een A+-beoordeling en een M1-label voor zeer lage emissiewaarden.

De helft van Unilin Groups productie wordt aangedreven door hernieuwbare energiebronnen

Groene activiteiten

Win-win op afval

Wist je dat we in onze fabriek waar we Flex- en Glue-vinylvloeren produceren, houtstofafval van onze aanpalende laminaatfabriek gebruiken om groene energie voor onze productielijn te genereren? Dankzij deze interne energie kunnen wij 70% van de warmtebehoefte van onze sites dekken en onze jaarlijkse CO2-uitstoot met 25.000 ton reduceren.

Investering in windenergie

Onze fabriek voor Rigid-vinylvloeren draait op groene energie, opgewekt door drie van onze eigen windmolens. Deze produceren jaarlijks in totaal 12.600 MWh groene energie, wat overeenkomt met het jaarlijkse energieverbruik van 3.490 Europese huishoudens.

Extra inspanningen op het gebied van hernieuwbare energie

Onze inspanningen op het gebied van groene energie houden daar niet op. Unilin Group – Pergo's moederbedrijf – heeft ook geïnvesteerd in twee biomassacentrales om houtstof en niet-recycleerbaar houtafval van de activiteiten van de groep om te zetten in hernieuwbare energie. Wij gebruiken ook energie van zonnepanelen in onze productie. In totaal wordt nu ongeveer de helft van de productie van onze groep aangedreven door hernieuwbare energie.

Gecertificeerde veiligheid

Wij zijn nooit tevreden en stellen hoge gezondheids- en veiligheidseisen. Onze inspanningen om aan enkele van de strengste milieu- en gezondheidsnormen te voldoen, blijken duidelijk uit de volgende labels:

  • A+

    Het emissiecertificaat als erkenning voor zeer lage emissiewaarden. A+ is de hoogste categorie en staat voor de laagste emissiewaarde. 
    Het emissiecertificaat als erkenning voor zeer lage emissiewaarden. A+ is de hoogste categorie en staat voor de laagste emissiewaarde. 
  • M1

    Het bewijs dat onze vloerproducten geen giftige stoffen afgeven en geurloos zijn. M1 is de hoogste categorie in de Finse classificatie en staat voor de laagste emissiewaarde. 
    Het bewijs dat onze vloerproducten geen giftige stoffen afgeven en geurloos zijn. M1 is de hoogste categorie in de Finse classificatie en staat voor de laagste emissiewaarde. 

Ontdek alle vinylvloeren