Go to content Go to search
slaapkamer met oranje bank en een grijze vinylvloer

Kies de juiste vloer voor je slaapkamer

Of je nu graag lekker lang uitslaapt of niet, het is altijd leuk om een mooie vloer te zien als je uit bed stapt. Je kunt uiteraard om het even welke vloer kiezen voor je slaapkamer, maar er zijn heel wat redenen voor de populariteit van parket en laminaat.

Misschien wil je een rustieke, massief houten vloer in de slaapkamer. Vergeet echter niet dat splinters in je voeten allerminst leuk zijn, dat de vloer in de winter koud zal aanvoelen en dat je erg voorzichtig moet zijn met morsen.

slaapkamer met een lichte parketvloer

Een makkelijk te onderhouden vloer maakt de slaapkamer extra gezellig

Er is eigenlijk amper verschil tussen parket en een massief houten vloer. Het enige verschil is dat parket niet uit één stuk hout bestaat. Het is opgebouwd uit drie lagen hout, waardoor de planken steviger en duurzamer zijn. En aangezien een parketvloer dunner is dan een massief houten vloer, kan deze perfect samen met vloerverwarming gebruikt worden. De bovenlaag van parket wordt behandeld met zeven lagen uv-gehard vernis op waterbasis of kwaliteitsvolle olie, waardoor het schoonmaken heel wat makkelijker verloopt. Wil je een warme en knusse slaapkamer? Dan is er niets wat op kan tegen de unieke eigenschappen van een houten vloer. Of toch bijna niets.

Hoewel laminaatvloeren geen echte houten vloeren zijn, hoeven ze vandaag de dag niet meer onder te doen voor die laatste. Ze zijn zelfs duurzamer dan parketvloeren. Een laminaatvloer bestaat uit verschillende lagen die er samen voor zorgen dat de vloer zowel kras- als vochtbestendig is. Hedendaagse laminaatvloeren zien er dankzij hun authentieke dessin niet alleen uit als echt hout, ze hebben ook een oppervlak, textuur en voegen die erg natuurlijk aanvoelen. Perfect dus voor iedereen die een houten vloer wil, maar de voordelen van laminaat toch echt belangrijk vindt.

Kussens op een grijze laminaatvloer

Naast houten vloeren valt er nog heel wat meer te ontdekken

Een industriële sfeer is bijvoorbeeld al heel wat jaren erg in, en beton is in meer en meer woningen te zien. Zelfs in de slaapkamer. Je hoeft echter niet in een leegstaande fabriek te gaan wonen om dat gevoel op te roepen. Een veel eenvoudigere oplossing is te kiezen voor een laminaatvloer die eruitziet als beton. Zo krijg je wel de stoere look, maar voelt de vloer nog steeds aangenaam aan. En uiteraard valt deze ook te combineren met vloerverwarming.

Dankzij de unieke bovenlaagbehandelingen van Pergo ben je niet alleen zeker van een mooie vloer, maar kun je er ook van op aan dat je vloer alle slaapkameruitdagingen de baas kan.

Vind je favoriete slaapkamervloer