Go to content Go to search
hal met een bruine laminaatvloer en een kapstok

Kies de juiste vloer voor je hal

Vandaag de dag kun je kiezen uit heel wat duurzame vinyl- en laminaatvloeren met aantrekkelijke dessins, verschillende glansgradaties en tal van oppervlaktexturen. Veel daarvan zijn amper van hout of steen te onderscheiden. Ook kun je kiezen tussen verschillende types voegen, planken en platen. Ook al is de hal onmiskenbaar een van de ruimtes die het meest met vuil, zand en water te maken krijgt, toch kun je er een warme en gezellige plek van maken die best wel tegen een stootje kan.

hal met roze muren en een beige laminaatvloer

Laminaat en vinyl - duurzame en aantrekkelijke vloeren voor in de hal

Een halvloer moet duurzaam en makkelijk schoon te maken zijn. Dat betekent echter niet dat de vloer er lelijk moet uitzien. Zowel vinyl- als laminaatvloeren zijn verkrijgbaar met tal van aantrekkelijke dessins.

Moderne vinyl- en laminaatvloeren zijn vooral geïnspireerd op het natuurlijke gevoel van hout, leisteen en beton, en dit zowel wat de kleur, het dessin als de glansgraad betreft. Als je een warme en uitnodigende hal wilt, kies dan voor eiken planken. Wil je meer contrast tussen de hal en aangrenzende kamers met houten vloeren? Dan zijn zwarte leisteenplaten een goede optie, of je kunt een industriële sfeer oproepen door voor een betonnen look te kiezen. Het dessin kies je natuurlijk zelf, maar met laminaat en vinyl ben je er in elk geval zeker van dat je voor een duurzaam product opteert.

kind en hond die met modderige schoenen en poten de gang in gaan

Kies voor een laminaatvloer als je stevigheid en oppervlakte wilt

Vinyl is 100% waterdicht en is dus een perfect alternatief als je hal vaak vol modderige laarzen, kinderwagens en paraplu's staat. De vinylvloeren van Pergo hebben een nieuwe superieure beschermende toplaag die nu meer dan ooit de vloer beschermt tegen vlekken en krassen. Ze zijn dus perfect voor ruimtes die het wat harder te verduren krijgen. Dankzij deze bovenlaag kan vuil niet tot in de vloer doordringen, wat betekent dat de meeste vlekken gewoon met een vochtige doek verwijderd kunnen worden. Perfect dus voor bijvoorbeeld modderige hondenpoten.

De laminaatvloeren van Pergo, de meest duurzame op de markt, zijn behandeld met TitanX™ en kunnen zowel ongelukjes van kinderen als huisdieren moeiteloos de baas. Ze zijn evenwel niet even vochtbestendig als vinylvloeren. Laminaatvloeren kunnen echter stukken beter met water om dan houten vloeren, terwijl ze toch hetzelfde gevoel oproepen.

Zowel vinylvloeren als laminaatvloeren werken uitstekend in combinatie met vloerverwarming, wat het uitnodigende gevoel nog extra kracht bijzet.

Vind je favoriete halvloer