Go to content Go to search
slaapkamer met bruine houten vloer

Over Pergo

Het merkverhaal van Pergo is niet typisch, het begon met een beetje flair. Je zou het zelfs een revolutie kunnen noemen. Een baanbrekend idee dat vorm zou geven aan het fundament waarop Pergo vandaag de dag staat. Idee nr. 23. In 1977 gaf het ons de innovatie van laminaat, wat ons sectorlandschap voor altijd veranderde. Waar laminaat vandaag de dag vanzelfsprekend is, was een natuurlijk ogend ontwerp met een dergelijke duurzaamheid niet altijd realiteit. En we zijn nooit gestopt met ontdekken. Daarom omvat ons aanbod nu ook vinyl en houten vloeren en een breed assortiment bijpassende accessoires. En dat alles met de befaamde duurzaamheid van Pergo.

mensen verzamelen informatie om moodboard te maken

Wat ons onderscheidt

Een echt opmerkelijk succesverhaal dat aansloeg in Scandinavië en zich uiteindelijk over heel Europa en over de hele wereld verspreidde. Nieuwsgierigheid is altijd de drijfveer geweest achter ons bedrijf, met een bijna eindeloos aantal patenten en innovaties als resultaat. Alles is gekoppeld aan onze liefde voor mensen, de schoonheid van de natuur en het welzijn van de planeet.

Vandaag de dag streeft het merk Pergo ernaar om het baken van Scandinavisch functioneel design te zijn
hal in scandinavische stijl met bruine laminaatvloer

Scandinavisch design

Vandaag de dag streeft het merk Pergo ernaar om het baken van Scandinavisch functioneel design te zijn. Er is veel veranderd sinds we van een single category brand zijn uitgegroeid tot een multi-category merk. Onze toewijding aan de esthetiek van de natuur is niet veranderd. Noch onze overtuiging dat het niet mooi kan zijn zonder functie.

 
woonkamer met een bruine houten vloer en een gezin dat op de bank zit en boeken leest

Floors for real life

Niets geeft de Scandinavische manier van leven beter weer dan onze slogan "Floors for real life". Waar functioneel ontwerp het gezin en je snelle, compromisloze dagelijkse leven verenigt. Waar poten, jongeren, hardloopschoenen en gemorste wijn een echte en constante test zijn voor onze duurzaamheid - en waar schoonheid wordt geëist.

 

Onze geschiedenis

1977

De Idé-77 commissie van Perstorp bedenkt het concept van laminaatvloeren tijdens een van haar brainstormsessies.

1980

De eerste laminaatvloer, Perstorp Golv GL80, wordt verkocht in Zweden.

1985

Om aan de snel groeiende vraag te voldoen wordt een nieuwe moderne fabriek voor de productie van laminaatvloeren gebouwd en geopend in Trelleborg, Zweden.

1989

De merknaam‘Pergo’, een acroniem van Perstorp Golv (Flooring), wordt na een naamwedstrijd gekozen en voorgesteld.

1991

Perstorp neemt als eerste en enige laminaatvloerbedrijf deel aan de Domotex beurs in Duitsland.

1995

Pergo vindt een technologie voor ongeëvenaarde krasbestendigheid uit, later gecommercialiseerd als TitanX™.

Pergo is de eerste fabrikant ooit die de Nordic Swan ontvangt voor een vloer.

2001

Pergo introduceert de gepatenteerde technologie voor klikverbindingen en planken met reliëfdecoraties en bijpassende realistische oppervlaktetexturen.

2009

Pergo viert zijn 30-jarige geschiedenis en begint aan de volgende 30 jaar met de introductie van de innovatieve PerfectFold™ technologie, waarmee een nieuwe technische standaard wordt gezet voor de industrie.

2011

Lancering van Pergo Vinyl Planks & Tiles, een uitbreiding van het merk met een focus op eenvoudig te leggen vinylvloeren.

2013

Pergo wordt een echt multicategoriemerk door de markt voor houten vloeren te betreden en neemt een nieuwe merkslogan aan: 'Floors for real life'.

2016

Lancering van Sensation - de volgende generatie laminaat.

2017

Eerste laminaatvloer met EU-Ecolabel.

2019

StayClean technologie voor houten vloeren.

2023

Nieuwe verbeterde StayClean+ technologie die het oppervlak van houten vloeren nu waterbestendig maakt.

Pergo is een merk van Unilin

Ontdek Unilin

Ontdek de jobsite van Unilin