Go to content Go to search
papa speelt met dochter in een kinderkamer vol speelgoed

Je hebt ze voor een leven lang

Wij maken vloeren die een leven lang meegaan. Water, huisdieren of kinderen ... geen uitdaging is te groot, op je Pergo-vloer kun je altijd rekenen. Voor ons is levensduur nauw verbonden met duurzaamheid, want producten die lang meegaan, genereren minder afval. En je had het zeker al door, duurzaamheid is voor ons superbelangrijk.

Als de uitvinders van laminaat verleggen we grenzen bij het streven naar duurzaamheid. De kern van ons laminaat bestaat bijvoorbeeld uit HDF (High Density Fibreboard), gemaakt van hout dat afkomstig is uit de afvalstromen van andere industrieën. Zo minimaliseren we onze impact op het milieu en dat is goed. We zijn dan ook trots op de erkenning die we hebben gekregen voor ons harde werk. Bijvoorbeeld, we zijn het eerste bedrijf ooit dat het Nordic Swan Ecolabel kreeg voor een vloer. Of de allereerste die werd bekroond met het EU Ecolabel voor een laminaatvloer. En voor ons streven naar circulariteit hebben wij als eerste vloerfabrikant een 'Cradle to Cradle Material and Health Certificate™' ontvangen voor een laminaatvloer. Hoera, hoera, driemaal hoera!

Ontdek onze laminaatvloeren

meisje speelt met gereedschapskist in de woonkamer, op een beige laminaatvloer

Sterke vloeren die tegen een stoot kunnen

Pergo-laminaat is ontworpen om een leven lang mee te gaan - en is letterlijk klaar om elke uitdaging van dat leven, of de kinderen, aan te gaan. We maken robuuste en slijtvaste vloeren om twee redenen. Eerst een vooral willen we niet dat jij je zorgen moet maken over hoe je vloer op jou en je gezin gaat reageren. En vervolgens hebben producten met een lange levensduur minder impact op de natuurlijke hulpbronnen van onze planeet. Daarom blijven we geweldige technologieën ontwikkelen, zoals de krasbestendige TitanX™ en AquaSafe. Een unieke bescherming om van jouw laminaat hét item te maken waarover je heel lang kunt opscheppen. Het resultaat is dat onze vloeren behoren tot de meest milieuvriendelijke vloeropties wereldwijd. Inderdaad, Pergo-laminaat onderscheidt zich als de eerste vloer ter wereld met een Nordic Swan Ecolabel.

logo levenslange garantie pergo

Levenslange garantie

Ook al is jouw Pergo-laminaat zo duurzaam als maar kan zijn, soms loopt het toch mis. Een actieve levensstijl met kinderen, etentjes en de occasionele hond des huizes die probeert om een gat te graven in de woonkamer, kan echt wel lastig zijn voor de vloer. Hoe dan ook, met Pergo-laminaat moet je je hierover beslist geen zorgen maken. Je krijgt bij deze uitzonderlijk duurzame vloer ook nog eens een levenslange garantie (ja, je leest het goed). Want als de vloer het om welke reden ook zou begeven, krijg je een nieuwe, zelfs na 30 jaar. Zo kun je gegarandeerd vele jaren lang genieten van je prachtige vloer. Wat ook perfect aansluit op ons engagement om de druk op de hulpbronnen van Moeder Aarde te minimaliseren. Win-win!

Meer informatie over de garantievoorwaarden.

Wij houden van bomen

gerecycleerde houtvezels

Wereldkampioen in HDF-recyclage

Al decennia lang werken we aan manieren om hout te hergebruiken en zo de levensduur ervan te verlengen en de druk op het milieu te beperken. Wat vrij complex is, om duizend-en-één redenen waarmee we jou hier nu niet gaan lastigvallen. Want het is tijd om te vieren! We zetten een monumentale stap vooruit met onze nieuwe recyclagetechnologie die uniek is in de wereld. De Unilin Group, het bedrijf achter Pergo, is momenteel de enige fabrikant wereldwijd die HDF-vezelplaten kan recycleren in nieuw materiaal. Zoals de kern van jouw Pergo-laminaat. Zo verdubbelen we de levensduur van houtvezels en geven we nieuwe bomen de tijd om te groeien en het milieu te beschermen door opslag van koolstofdioxide. We werken er actief aan om tegen 2030 25% gerecycled afval in onze HDF-platen te verwerken.

Scandinavisch bos met meer

Een hernieuwbare vechter

Bomen zijn wereldkampioen in zowat alles. Ze zijn niet alleen adembenemend mooi en een hernieuwbare schat die we moeten koesteren; ze zijn ook een dappere bondgenoot. Bomen spelen een belangrijke rol in de strijd tegen de klimaatverandering. Ze zijn briljant in het absorberen van CO2 en in het veilig bewaren ervan. Deze opgenomen koolstof blijft daar gedurende de hele levenscyclus van het hout, zelfs als het verwerkt is tot een prachtige laminaatvloer voor jouw woning. Het CO2 komt enkel vrij bij verbranding, een levenseinde dat we zo lang mogelijk proberen uit te stellen. Vandaar onze langhoudende, superduurzame vloeren en onze levenslange garantie.

hert dat graast op een grasveld

Teruggewonnen hout is fantastisch voor de natuur

Het feit dat bomen belangrijk zijn voor zowel de dieren als de biodiversiteit, is waarschijnlijk geen verrassing. Net zo min als onze voorkeur voor het gebruik van bijproducten van hout, in plaats van het kappen van nieuwe bomen. We gebruiken dus 100% teruggewonnen hout voor het vervaardigen van de kern van jouw laminaatvloer – gewoon door houtvezels aan elkaar te kleven en samen te drukken voor een hoge densiteit. Het is echt zo eenvoudig als dat! Het houtafval is afkomstig van zagerijen, onderhoudswerken langs de wegen en andere vergelijkbare bronnen. Dus, bedankt voor het helpen gebruiken van wat anders zou worden weggegooid of verbrand.

logo PEFC

PEFC staat voor verantwoordelijkheid

Ons laminaat is houder van de hooggewaardeerde PEFC-certificering. Ja, we weten het, er zijn zoveel soorten certificeringen en ecolabels. De ene soort al belangrijker dan de andere. Maar deze hier is een van de meest geloofwaardige goedkeuringen van duurzame sourcing die er bestaan. Deze certificering garandeert dat het in jouw vloer gebruikte hout afkomstig is van verantwoord beheerde bossen of gecontroleerde instellingen. Belangrijke dingen zoals dit. Door middel van een nauwkeurige risicoanalyse beschermen ze oerbossen en bestrijden ze illegale houtkap. Je kunt dus uitpakken met jouw waanzinnig mooie, nieuwe laminaatvloer zonder dat je moet vrezen dat hij heeft bijgedragen aan ontbossing.

Een frisse wind

gezin dat plezier maakt op de zitbank

We geven je rugdekking

We brengen een aanzienlijk deel van ons leven binnenshuis door. En met 'we' bedoelen we iedereen van ons, jij en alle anderen. De focus ligt dan ook op de kwaliteit van de binnenlucht. Een superbelangrijke en complexe materie, aangezien die lucht door een miljoen verschillende dingen wordt beïnvloed. Denk maar aan ventilatie, schoonmaakproducten, kaarsen en zelfs het materiaal dat gebruikt is voor meubels en vloeren. Door jouw vloer inhouse te vervaardigen, hebben we een uitstekend zicht op de aangewende materialen en kunnen we dus erop toezien dat er geen stoffen vrijkomen die mogelijk schadelijk zijn. Je kunt dus op beide oren slapen, jouw Pergo-vloer is een goede keuze voor jou en je gezin.

Wat zijn VOC-emissies?

Alvast sorry, maar we gaan even de technische toer op (ietwat vervelend misschien), want we vinden dit toch wel belangrijk. VOC's, of vluchtige organische componenten, hebben een hoge dampdruk bij kamertemperatuur. Dit betekent dat ze heel gemakkelijk kunnen overgaan in gas en zich in de lucht kunnen verspreiden, zelfs als het niet warm is. Dat is een slechte zaak. Een voorbeeld van een VOC is formaldehyde, een stof die in verschillende vloermaterialen kan zitten. Maar er is geen reden tot paniek! Ons laminaat stoot een verwaarloosbare hoeveelheid formaldehyde uit, ver onder de strikt, door de EU vastgestelde limieten. Dit betekent dat jouw gezin volkomen veilig is. Sterker nog, de emissies van onze vloeren zijn lager dan deze van natuurlijk hout. Dit wordt ondersteund door onze labels M1 en A+, onderscheidingen die onze minimale emissies bevestigen: topklasse!

Aandacht voor groene energie

Unilin-fabriek in Avelgem

Aangedreven door afval

We gooien zelfs ons afval niet weg. Dat zou onrespectvol zijn tegenover de hulpbronnen van onze planeet. In plaats daarvan zoeken we naar een nieuw gebruik ervan – waardoor het iets moois en positiefs kan worden: geweldige, krachtige, groene energie. Bijvoorbeeld het fijn gestructureerde houtstof dat ontstaat bij het zagen en schuren is misschien niet geschikt voor recyclage, maar is wel een ideale verwarmingsbron voor onze droogautomaten en persen. Momenteel komt 70% van de warmte die nodig is voor het produceren van laminaat en vinyl van duurzame energiebronnen.

bos met meer en bergen

Nooit groen genoeg

De Unilin Group, het moederbedrijf van Pergo, heeft geïnvesteerd in twee biomassacentrales voor het omzetten van houtstof en niet-recycleerbaar houtafval in groene energie. Deze energie voedt onze productieprocessen, en nog veel meer. Daarnaast benutten we energie van windmolens en zonnepanelen. Met deze collectieve aanpak kunnen we 60% van de productie van de Groep aandrijven met hernieuwbare energiebronnen.

Wij houden van strenge normen

Je hoeft ons niet op ons woord te geloven

Wij hebben als het ware de weg bereid voor het vervaardigen van vloeren in Europa. Een uitspraak die je normaal niet zomaar moet geloven. Was het niet dat we hiervoor de certificeringen kunnen voorleggen. Want we kunnen het echt bewijzen – als de allereerste fabrikant van laminaat die zowel bekroond is met het Nordic Swan Ecolabel als het EU Ecolabel en die een bronzen Cradle to Cradle Material & Health Certificate™ op zak heeft. Deze worden enkel toegekend voor producten en diensten die voldoen aan de hoogste milieunormen gedurende hun volledige levenscyclus. Dus, je hoeft ons niet op ons woord te geloven.

Zijn we er dan al?

NEE! Nog lang niet, en waarschijnlijk nooit, want er is altijd ruimte om te verbeteren. We leveren voortdurend inspanningen om onze impact te verminderen en ons laminaat milieubewuster te produceren, en daarbij maken we gebruik van de LCA-methode ('lifecycle assessment’, levenscyclusbeoordeling). Dit helpt ons bij het zoeken naar manieren om elk product bij elke levensfase te verbeteren. De resultaten ervan worden samengevat in een milieuproductverklaring (EPD, ‘environmental product declaration’) die ons begeleidt op onze weg naar meer duurzaamheid.

 • Nordic Ecolabel

  Hoog aangeschreven Scandinavisch ecologisch label voor producten die gedurende hun hele levenscyclus aan de strengste milieunormen voldoen.
  Hoog aangeschreven Scandinavisch ecologisch label voor producten die gedurende hun hele levenscyclus aan de strengste milieunormen voldoen.
 • EU Ecolabel

  Een milieukeurmerk dat wordt toegekend aan producten en diensten die gedurende hun hele levenscyclus aan de strengste milieunormen voldoen.
  Een milieukeurmerk dat wordt toegekend aan producten en diensten die gedurende hun hele levenscyclus aan de strengste milieunormen voldoen.
 • M1

  Het bewijs dat onze vloerproducten geen giftige stoffen afgeven en geurloos zijn. M1 is de hoogste categorie in de Finse classificatie en staat voor de laagste emissiewaarde.
  Het bewijs dat onze vloerproducten geen giftige stoffen afgeven en geurloos zijn. M1 is de hoogste categorie in de Finse classificatie en staat voor de laagste emissiewaarde.
 • A+

  Het emissiecertificaat als erkenning voor zeer lage emissiewaarden. A+ is de hoogste categorie en staat voor de laagste emissiewaarde.
  Het emissiecertificaat als erkenning voor zeer lage emissiewaarden. A+ is de hoogste categorie en staat voor de laagste emissiewaarde.
 • EPD

  Met onze milieuproductverklaring geven wij blijk van ons engagement om nauwkeurige, betrouwbare en vergelijkbare informatie te verstrekken over de milieuprestaties van onze laminaat- en parketproducten
  Met onze milieuproductverklaring geven wij blijk van ons engagement om nauwkeurige, betrouwbare en vergelijkbare informatie te verstrekken over de milieuprestaties van onze laminaat- en parketproducten
 • PEFC

  Wereldwijd vertrouwd handelsmerk voor houten producten afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.
  Wereldwijd vertrouwd handelsmerk voor houten producten afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.