Hoe kies je een parket vloer?

Wanneer je op zoek gaat naar een parketvloer, kom je voor veel keuzes te staan. Omdat hout niet alleen een materiaal is dat een grote variatie aan natuurlijke looks biedt, wordt de variatie nog vergroot door de verschillende oppervlaktebehandelingen en afwerkingen. Neem de tijd om te kiezen tussen de verschillende opties om de vloer te vinden die bij jou past. En als je klaar bent, raden we je aan om uw dichtstbijzijnde dealer te bezoeken om jouw keuze uit eerste hand te ervaren.

Houtsortering

Elke boom is uniek. Zo uniek zelfs, dat de verschillende delen van één en dezelfde boom er totaal verschillend uit kunnen zien. Knopen en nerven geven het hout een bepalende en karakteristieke uitstraling. Sommige van onze producten hebben net iets meer karakter dan andere en daarom hebben we een gradatiesysteem ontwikkeld om je te helpen de vloer te vinden die bij jou past.


Selected Selected
Houten knopen tot 20 mm, variatie in kleur en structuur.
Accent Accent
Hout met grote knopen tot 50 mm en een levendige variatie aan kleuren en structuren.
Lively Lively
Rustiek hout met knopen tot 80 mm en barsten. En een levendige variatie aan kleuren en structuren.
Rustic Rustic
Zeer rustiek hout met duidelijke, donkere knopen tot 80 mm en barsten. En een levendige variatie aan kleuren en structuren.

Structuur

Geborsteld

Geborsteld
Door een houten plank te borstelen, wordt de natuurlijke nerfstructuur en de authentieke look en feel van het hout benadrukt.

Diep geborsteld

Diep geborsteld
Het hout wordt behandeld met speciale borstels die de zachte delen tussen de jaarringen uithollen. Deze diepe borsteling versterkt de natuurlijke uitstraling van het hout nog meer.

Afwerking

Hout is een natuurlijk materiaal dat naarmate de tijd verstrijkt alleen maar mooier wordt. Om er zeker van te zijn dat je nog vele jaren van je vloeren kunt genieten, krijgen al onze vloeren een beschermende en verzorgende afwerking. Al onze vloeren kunnen direct worden gelegd en gebruikt. Je hoeft deze voor gebruik dus niet extra te behandelen. Alle door ons gebruikte lakken voldoen aan strenge internationale emissienormen, zodat je zorgeloos van je parketvloer kunt genieten in de wetenschap dat deze met respect voor het milieu is vervaardigd.

Matlak

Extra Matlak
Onze extra matlak biedt het beste van 2 werelden: de authentieke onbewerkte look en het makkelijk onderhoud van lak

Matte vernis

Matlak
Een licht glanzende afwerking die de kleuren van het hout versterkt, terwijl de natuurlijke, authentieke look nog duidelijk zichtbaar blijft.

Voegen

Voegen bepalen het uiterlijk van elke afzonderlijke plank, waardoor de parketvloer een authentieke uitstraling krijgt. Onze collecties bevatten ontwerpen met voegen aan de lange zijden, met voegen aan alle zijden of zonder voegen voor een gladde, egale vloer.