De geschiedenis van laminaat

De geschiedenis van laminaat

Halverwege de jaren '70 zag Perstorp Corporation in Zuid-Zweden de verkoop van zijn bekende 'high-pressure laminate' drastisch achteruitgaan. Als reactie maakte het bedrijf in 1977 een comité voor nieuwe ideeën over andere mogelijke toepassingen voor het product dat ooit zo toonaangevend was. De brainstormgroep kreeg de naam 'Idé-77' en verzamelde meer dan honderd ideeën, van bowlingbanen tot reclameborden op een schaatsbaan, bushokjes en graansilo's.

Idee nr. 23
Idee nr. 23 op de lijst van het comité was opgeschreven als 'Perkett - laminatgolv (laminaatvloer). Het was een van de weinige suggesties met een potentiële handelsnaam. Na verdere onderzoeken en tests had idee nr. 23 uiteindelijk groen licht gekregen en in de herfst van 1979 werd de allereerste Perstorp-laminaatvloer, Perstorp Golv GL80, in productie genomen.

Een nieuwe categorie is ontstaan
De innovatie van Perstorp kenmerkte het begin van een geheel nieuwe vloercategorie. Eén simpele suggestie die als gevolg van een tegenslag was ontstaan, vestigde zich en ontwikkelde in de loop der tijd van een klein, aanvullend product tot een complete afdeling. Uiteindelijk ontstond er een afzonderlijk bedrijf genaamd Perstorp Flooring AB, dat tegenwoordig bekend staat als Pergo.