Kies de juiste vloer voor je zolderappartement

De juiste vloer voor je zolderappartement

De voorbije jaren is het erg in om oude zolders van appartementsgebouwen leeg te halen en ze om te vormen tot moderne flats of ze te integreren in een duplex. Zelfs in alleenstaande villa's kan een renovatie van de zolder een prima manier zijn om meer slaapkamers of extra woonruimte te creëren.

Ontdek alle zoldervloeren

Van tochtige opslagplaats tot gezellige penthouse

Of je nu een nieuwe slaapkamer, een zolderbureau of een extra filmkamer wilt maken, de eerste stappen zijn altijd gelijk. Eerst moet je nagaan of er wel degelijk voldoende ruimte is onder het schuine dak. Je moet toch minstens in bepaalde delen van de ruimte rechtop kunnen staan, en je moet ook kunnen schoonmaken zonder je rug compleet naar de vaantjes te helpen.

Daarnaast is het uiteraard belangrijk om de structurele aspecten onder de loep te nemen. Is er bijvoorbeeld voldoende isolatie? Als dat niet het geval is, zal het er in de winter ijskoud en in de zomer bakkend heet zijn. Houd ook rekening met een trap. Is er al een aanwezig of zul je een nieuwe moeten plaatsen? En is er voldoende ruimte voor een trap op de benedenverdieping? Het is ook erg belangrijk te controleren of de vloer solide en stabiel genoeg is voor je vloerplan. Als de vloer verstevigd moet worden, is het een goed idee om daarmee te starten. Een stabiele ondergrond is immers al het halve werk.


Stabiele ondergrond met mooie afwerking 

Als je klaar bent met het verstevigen en herstellen van de vloer, is het tijd om na te denken over de afwerking ervan. De dunne en sterke parket-, laminaat- en vinylvloeren van Pergo kunnen rechtstreeks bovenop de bestaande vloer geplaatst worden, zonder dat die daardoor al te veel verhoogt. En met de juiste ondervloer kun je oneffenheden in de ondergrond probleemloos wegwerken. Dankzij hun kliksysteem kunnen alle Pergo-vloeren snel en eenvoudig geplaatst worden. Ook zijn onze parket-, laminaat- en vinylvloeren perfect bruikbaar in combinatie met vloerverwarming.

Een vloer kiezen

De uiteindelijke functie van de ruimte bepaalt welke type vloer je het best gebruikt. Laminaat- en vinylvloeren zijn bijvoorbeeld uitstekend geschikt in kinderkamers, terwijl parket perfect is om een gevoel van luxe op te roepen. Vinylvloeren zijn prima om het geluid tussen de dakverdieping en de onderliggende kamers te dempen, en daarom raden wij vaak vinyl aan in de bovenste kamers.

Welk type vloer je ook kiest, op het vlak van uitzicht en stijl is er voor ieder wat wils. Wil je het gevoel van een rustieke zolder behouden? Kies dan voor donker hout met een geborstelde textuur en zichtbare noten. Voor een lichtere sfeer kun je kiezen uit heel wat verschillende bleke houtsoorten. Maar zelfs met deze blekere soorten kun je een rustiek gevoel oproepen door volledige vloerplanken te gebruiken. Misschien zijn er wel plafondbalken zichtbaar? Dan kun je de stijl van je vloer daaraan aanpassen.

Ontdek alle zoldervloeren
Een pergo winkelpunt vinden
Voer stad of postcode in

Vind je favoriete zoldervloer: