Kleuren – houd het bij vier

donderdag 2 juli 2015

De belangrijkste beslissing die u als inrichter maakt, naast het kiezen van de juiste vloer, - laminaat, parket of vinyl - is het selecteren van de juiste kleuren voor uw woning.

Kleur is persoonlijk en het kan even duren voordat u ontdekt wat voor u het juiste 'kleurenuniversum' is.

Als het gaat om het combineren van kleuren, bestaan er geen regels. Als u uw kleurenpalet echter bij het decoreren van een kamer tot maximaal vier kleuren beperkt, maakt u het zichzelf een stuk eenvoudiger. Als u meer kleuren gebruikt, kan uw kleurencompositie verdwijnen, omdat de ene kleur de andere teniet kan doen. Hier zijn drie paletten voor wat inspiratie.

Voor inspiratie bekijk zeker onze foto gallerij en onze brochures.

Couple choosing colors

Zacht en neutraal

Zacht en neutraal

Neutrale tinten zijn eenvoudig om mee te leven. Ze zijn tijdloos, ideaal voor het creëren van een rustgevende en ontspannen sfeer in uw huis. Maar neutrale kleuren kunnen ook zeer geschikt zijn om te combineren met sterkere kleuren.

Sterk en levendig

Sterk en levendig

Gebruik levendige tinten, zoals magenta, elektrisch blauw, saffraangeel en gebrand rood, om uw huis te vullen met energie. Wees niet bang om levendige tinten te gebruiken op grote oppervlakken zoals wanden of plafonds, want de kleur tilt de kamer naar een hoger niveau. Alles draait om contrast – levendige kleuren 'zijn dol op' zwart-wit!

Donkere inkt

Donkere inkt

Donkere, inktachtige tinten creëren intimiteit in uw huis. Ze kunnen mysterieus of glamoureus zijn, afhankelijk van het soort accessoires dat u gebruikt. In combinatie met goud of zilver voegen donkere inktkleuren een vleugje exclusiviteit toe.


Related Article Groups

Deel dit artikel