4 kunstenaars vertellen over hun Pergo Vinyl-vloeren

Hoe kunstenaars authenticiteit omarmen

Als het op kunst creëren aankomt, staan inspiratie, creativiteit en discipline hoog op de lijst van vereisten. Maar het is even belangrijk voor kunstenaars om te luisteren wanneer hun muzen spreken. Deze vier unieke kunstenaars vertellen over de bijzondere rol die hun werkatelier – en hun Pergo Rigid Click-vinylvloer – in hun creativiteit speelt.

Mira Sohlén, tapijtkunstenares

Vakmanschap met een moderne twist

Voor tapijtkunstenares Mira vloeit het resultaat voort uit het proces. En laat dat proces… nu net op de vloer beginnen. Van daaruit ontstaan haar unieke composities en reflecteert ze over haar creatie.De vloer staat hierbij centraal. Het is waar ik in gedachten verzonken ben en mijn creatie vorm krijgt.


Mira gebruikt een speciale betegelingsmethode in al haar composities. Elk detail wordt zorgvuldig met de hand gevormd, zodat elk stuk uniek is. Haar drang om traditioneel vakmanschap uit te dagen met een moderne twist resoneert perfect met haar Pergo-vinylvloer.

Wim Vanlessen, balletdanser

Geef je persoonlijkheid bloot

In de wereld van het ballet bereiken maar weinigen de hoogten waartoe Wim Vanlessen in zijn loopbaan is opgeklommen. Wim, die alom bewonderd wordt om zijn perfect beheerste houding en zijn aantrekkelijk menselijk gestalte, slaagt erin de sfeer om te buigen in elke zaal waar hij danst en laat het publiek gebiologeerd achter.Dansen is in contact komen en hoe je je verbindt met de ruimte waarin je je bevindt. Je moet het echt voelen.


Voor Wim betekent dansen – en elke kunstvorm waarin je je ziel onthult – dat je je helemaal blootgeeft. Dergelijke zoektocht naar de ziel vereist een tactiele ruimte waar aanraking een bepalende rol speelt… En een Pergo-vinylvloer, misschien.

C A S H, schilder

Grenzen verleggen

Carl Anders Sven Hultin – alias C A S H – is in de eerste plaats waarnemer en in de tweede plaats schilder en beeldend kunstenaar. Zijn werk belicht de schoonheid die hij ontwaart in de wereld om hem heen, waar hij voortdurend nieuwe kleurencombinaties, texturen en vormen ontdekt.Er zijn overal kleuren, texturen en vormen. Je moet ze alleen zien – en willen zien.


Om zichzelf te blijven boeien, experimenteert C A S H graag met verschillende gereedschappen en mediums, van balpennen en penselen tot doek en zelfs metaal. Zijn atelier – en de met verf besmeurde vloer – is een verlengstuk van zijn levendige persoonlijkheid.

Anna-Karin Garhamn, kinderboekenillustrator

Het leven sijpelt de kamer binnen

Het avontuur opzoeken in het dagelijkse leven: daar draait het om in het werk van kinderboekenillustrator Anna-Karin Garhamn. Haar reeks over Puck, een jongetje dat de wereld om zich heen verkent, is een perfect voorbeeld van die avontuurlijke geest.De kamer waarin ik me bevind sijpelt altijd door in mijn werk en bepaalt de uitkomst van wat ik werkelijk zal tekenen.


Om haar unieke tekeningen te creëren, haalt Anna-Karin haar inspiratie zowel uit het leven als uit de kamer waarin zij werkt. Men kan zich afvragen of zij Puck wel eens op haar Pergo-vinylvloer heeft laten spelen. Hij zou er in ieder geval zorgeloos zijn gang kunnen gaan.