Hoe kies je een parket vloer?

Bij het ontwerpen van een houten vloer gaat het erom dat je de natuurlijke schoonheid van het hout tot zijn recht laat komen. Tegelijkertijd is hout als materiaal bij uitstek geschikt om het middels verschillende oppervlaktebehandelingen en -afwerkingen nog meer te laten schitteren. Vloeren die de tand des tijds zeker doorstaan.

Houtsortering

Elke boom is uniek. Zo uniek zelfs, dat de verschillende delen van één en dezelfde boom er totaal verschillend uit kunnen zien. Knopen en nerven geven het hout een bepalende en karakteristieke uitstraling. Sommige van onze producten hebben net iets meer karakter dan andere en daarom hebben we een gradatiesysteem ontwikkeld om je te helpen de vloer te vinden die bij jou past.

Selected Selected
Houten knopen tot 20 mm, variatie in kleur en structuur.
Accent Accent
Hout met grote knopen tot 50 mm en een levendige variatie aan kleuren en structuren.
Lively Lively
Rustiek hout met duidelijke, donkere knopen tot 80 mm en barsten.

Structuur

Geborsteld

Geborsteld
Door een houten plank te borstelen, wordt de natuurlijke nerfstructuur en de authentieke look en feel van het hout benadrukt.

Diep geborsteld

Diep geborsteld
Het hout wordt behandeld met speciale borstels die de zachte delen tussen de jaarringen uithollen. Deze diepe borsteling versterkt de natuurlijke uitstraling van het hout nog meer.

Afwerking

Hout is een natuurlijk materiaal dat naarmate de tijd verstrijkt alleen maar mooier wordt. Om er zeker van te zijn dat je nog vele jaren van je vloeren kunt genieten, krijgen al onze vloeren een beschermende en verzorgende afwerking. Al onze vloeren kunnen direct worden gelegd en gebruikt. Je hoeft deze voor gebruik dus niet extra te behandelen. Je kunt kiezen tussen een olie- of een lakafwerking. Elk laat andere kwaliteiten van het hout naar voren komen en elk geeft het hout een uitgesproken karakter. Alle door ons gebruikte lakken en oliën voldoen aan strenge internationale emissienormen, zodat je zorgeloos van je houten vloer kunt genieten in de wetenschap dat deze met respect voor het milieu is vervaardigd.

Matlak

Matlak
Onze matlak biedt het beste van 2 werelden : de authentieke onbewerkte look en het makkelijk onderhoud van satijnlak

Matte vernis

Satijnlak
Gelakte houten vloeren zeer kras-en vlekbestendig. Dankzij deze laklaag is de vloer ook vlekbestendig, gemakkelijk schoon te houden en bestand tegen zowel water als huishoudchemicaliën.

Olieafwerking van hoge kwaliteit

Olieafwerking van hoge kwaliteit
Olie benadrukt de authenticiteit van het echte hout en geeft het een extra matte look. Met olie haal je een vloer in huis die mooi verouderd.

Voegen

Voegen bepalen het uiterlijk van elke afzonderlijke plank, waardoor de houten vloer een authentieke uitstraling krijgt. Onze collecties bevatten ontwerpen met voegen aan de lange zijden, met voegen aan alle zijden of zonder voegen voor een gladde, egale vloer.

Top